Dit hjems tæppe er en af de mest synlige og fremtrædende overflader, men det er også en af de mest forsømte. Måske er det manglen på tid, måske er det mangel på indsats, eller måske er det mangel på knowhow – men uanset årsagen er dit tæppe snavset, end du tror. Hvis du har børn eller kæledyr, er du sandsynligvis alt for fortrolig med pletter og kæledyrslugt, selvom du støvsuger mindst en gang om ugen. Heldigvis er der en række tæpperensningsmetoder, der hjælper med at rengøre selv de mest beskidte tæpper.

Hvordan rengøres tæpper?

Du kan bestille renseri af tæpper fra professionelle virksomheder. De vil genoprette tæppernes skønhed og udseende. Men hvis du vil rydde dem derhjemme, kan du gøre det med tæpperenser. For at gøre dette skal du vide, hvilken rengøring der passer til dit tæppe. Læs produktets oplysninger på bagsiden. Fabrikanten angiver de former for rengøring, der er tilladt.

Professionel tæpperensning adskiller sig fra amatør tæpperensning. Huset har ikke specielt udstyr til rengøring af dem i et organisk opløsningsmiddel eller vådrensning. Manuel behandling med rengøringsløsninger er hjemmeplejemuligheden for tæppeprodukter, svarende til biorensning.

Hvad får tæppet til at blive snavset?

Støv sætter sig på det, hvor en saprofytmide starter. Dens affaldsprodukter indeholder allergener. Dette område er utroligt farligt for små børn, allergikere og ældre.

Det andet store problem er pletter. Voksne planter dem ved at vende kopper kaffe og glas vin over. Babyer forlader dem på grund af utætte bleer. Ældre børn pletter tæppet med plasticin og lyse grønne, lim og filtpenne.

Og i tilfælde af at have en hund eller et andet dyr, så prøv at holde dem i de bedste donut hundesenge for at undgå andre former for snavs.

Kemikalier og udstyr

Afstøvning er altid det første skridt i professionel tæpperensning. Til rengøring derhjemme skal du fjerne støvet fra tæppet med en støvsuger. Derefter vil traditionelle behandlinger eller almindelige hjemmekemikalier være mere effektive. Med regelmæssig pleje bevarer belægningerne et anstændigt udseende i lang tid.

Dampning sammen med en god shampoo fjerner friske pletter og dræber mikroskopiske mider. Så shampoo, flydende sæbe, en opløsning af vaskemiddel til hjemmet og et vakuum kan med succes rense tæppet.

Husk, at ethvert middel skal piskes til skum. Det har en høj rengøringskapacitet. Det påføres tæppet med en svamp eller delikat børste og efterlades i et par minutter. En ren våd klud bruges til at fjerne eventuelt resterende skum med opløst snavs. Den våde belægning skal tørres af med en tør blød klud.

Tips til rengøring

Små tæppeprodukter er enkle, og det er svært at beskadige dem. Både tørre og våde rengøringsmetoder er acceptable. Brug en blød børste og undgå unødvendig friktion. Derefter bliver tæppet, tæppet rent, uden folder eller skaldede pletter. Terpentin, eddike og ammoniak kan bruges til at rense dem.

At rengøre et stort tæppe er vanskeligere. En alt for stærk børste eller hyppig gnidning kan ødelægge den. En mikrofiberklud er ideel til påføring af skummet. Flyt det i retning af garnet med bløde, omhyggelige bevægelser. Tillad 10-15 minutters skumpåføring. Rengør dækslet med en våd klud og tør det derefter. Skimmelsvamp og svamp kan vokse i et fugtigt produkt, og derfor er det vigtigt at tørre tæppet.