Bevægelse er en vigtig del af et barns liv. Det hjælper dem ikke kun til at holde sig sunde, men også til at forbedre deres kognitive funktion og udvikling. I dette blogindlæg vil vi diskutere fordelene ved bevægelse for børn og give nogle tips til, hvordan du kan integrere mere bevægelse i deres hverdag. 

Øger sundhed

En af de vigtigste fordele ved bevægelse for børn er, at det hjælper dem med at holde sig fysisk aktive og sunde. Ifølge undersøgelser er fedme blandt børn mere end fordoblet hos børn og firedoblet hos unge i løbet af de sidste 30 år. Regelmæssig fysisk aktivitet kan være med til at forebygge dette ved at hjælpe børn med at holde en sund vægt. Desuden styrker bevægelse også muskler og knogler, reducerer stress og forbedrer søvnkvaliteten.

Forbedrer kognitiv funktion

En anden fordel ved bevægelse for børn er, at det kan forbedre deres kognitive funktion. En undersøgelse har vist, at fysisk aktivitet kan forbedre børns akademiske præstationer i skolen, hukommelse, opmærksomhedsspændvidde og eksekutive funktioner. Undersøgelsen foreslår, at dette kan skyldes, at motion øger blodgennemstrømningen til de hjernen, som hjælper med at give næring til og beskytte hjernecellerne.

Så hvordan kan du få dine børn til at bevæge sig mere? Her er nogle gode idéer:

  • Opmuntre dem til at være aktive hver dag, også selv om det kun er i et par minutter. Du kan sætte en timer til at se, hvor mange sprællemænd eller mavebøjninger de kan lave på den tid.
  • Gør bevægelse til en del af jeres daglige rutine. Gå f.eks. en familietur efter middagen eller spil fangeleg i baghaven.
  • Vær kreativ med bevægelseslege. Der findes masser af gode idéer på nettet, eller du kan finde på dine egne.
  • Udnyt teknologien, og lad dine børn spille aktive videospil eller bruge apps, der får dem til at bevæge sig.

Bevægelse i musikundervisningen

Musikkurser der kombinerer musik og bevægelse er blevet mere og mere populære. Dette er en fantastisk måde at kombinere to ting på, som er lette at give sig ud i og have det sjovt med. Via linket kan du læse meget mere om, hvordan du som musikunderviser kan blive klædt på til at kombinere musik med bevægelse i undervisningen. Det er noget de fleste børn vil elske, og det er meget typisk, at de fleste børn kan have svært ved at sidde stille i længere tid – især hvis det involverer instrumenter, rytmer og musik. Det fremprovokerer ganske enkelt noget i kroppen, der fremmer leg og sanser og bevægelse.

At danse og bevæge sig rundt til musik er også en god måde at få rørt sig på, og når det er til musik, så sker det oftest helt automatisk. Her tænker børn ikke over, at de rent faktisk udøver fysisk aktivitet. Det sker bare som en del af stemningen, og så fremmer det sundheden imens. De fleste bliver også glade af at danse rundt til musik, så det kan give et dejligt boost til resten af dagen. Klik ind og læs meget mere om, hvordan du kan ende med at introducere dette til dine klasser.