Når du er ung, handler stil mindre om, hvad du kan lide, og mere om, hvad der er “cool”. Derfor har mange af os naturligvis brugt mange år på at gå imod tendenserne, vakle på grænsen til det ufede og i det hele taget gå uden om det coolness-agtige. Jeg ved det, fordi jeg gjorde alle disse ting. Og lige nu er jeg ikke sikker på, om mine sneakers er cool eller helt mærkelige. Jeg har et had-kærlighedsforhold til mine Nike Air Force 1 sko. Da jeg købte dem for næsten fem år siden som forberedelse til min første jobsamtale som voksen, syntes alle, at de var for gamle og for prætentiøse. Spol frem til i dag, og streetstyle-stjerner som The SENDER KENDALL ser ud til at bære dem til alt fra joggere til cropped jeans. Men hvordan?

Hvorfor jeg hader mine Air Force 1’ere

Mine Air Force 1s er det første par sportssko, jeg nogensinde har købt. Det er ikke en sko, jeg bruger, fordi jeg synes, den er cool eller trendy. Det er en sko, jeg bruger, fordi den er behagelig, alsidig og ikke får mig til at se for gammel ud. Udover det faktum, at jeg hader mine sko, er der en million flere grunde til, at jeg ikke bør gå med dem. For det første er sålerne hvide. Og jeg mener “hvid” med stort “W”. De er selvfølgelig beskidte fra det øjeblik, jeg tager dem på. For det andet er logoet slidt af nogle steder, så det næsten ikke er synligt. For det tredje er skoene lavet af glat læder og kan ikke pudses. Endelig er det sneakers. Sneakers er til sport og aktiviteter, ikke til hverdagsbrug.

Hvorfor jeg elsker mine Air Force 1s

Så hvorfor ejer jeg så disse sko? Jeg har ingen anelse. Men jeg bruger dem oftere og oftere. Her er et par grunde til hvorfor. For det første er de utroligt behagelige. Alle de år, jeg har brugt på at have dem på, mens jeg dyrkede sport, har virkelig givet pote. For det andet er de virkelig alsidige. De passer godt til chinos og jeans, hvilket betyder, at jeg kan have dem på næsten overalt. For det tredje ser de ikke for gamle ud. Takket være den nye generation af fashionable fyre, der bærer dem, virker AF1’er ikke så mærkelige som førhen. Endelig er det sneakers. Sneakers er til sport og aktiviteter, ikke til hverdagsbrug.

Hvordan jeg kom til at elske mine Air Force 1s

Jeg har haft mine Air Force 1s på næsten hver dag i de sidste seks måneder. Og selv om de ikke på mirakuløs vis er blevet nye sko (de gør ikke sig selv rene), virker de lidt anderledes. Jeg er blevet mere bevidst om, at det betyder noget, hvad vi har på. Når jeg bærer mine AF1’er, bærer jeg et stykke af min barndom. Jeg bærer også et par sko, der har været igennem alt sammen med mig. Jeg har lært om vigtigheden af kvalitet, og hvordan det kan være en god investering i din garderobe. Det lyder måske fjollet, men at holde fast i mine gamle sneakers har hjulpet mig til at sætte større pris på deres værdi. Jeg har også lært, hvor vigtig kontekst er i styling. Sko, der er super casual i naturen, kan nemt forvandles til noget mere formelt med en ændring af påklædningen.

Er der en pointe i denne historie?

Ja, faktisk. Vi starter som folk, der kun går op i de fede ting. Vi eksperimenterer med alle mulige ting, men så bliver vi ældre, og pludselig er de fede ting ikke længere fede. Vi begynder at dømme, beslutter, at visse ting er for gamle eller for prætentiøse, og afviser dem helt og aldeles. Det var det, der skete for mig. Jeg dømte mine sko, besluttede, at de var for gamle og for prætentiøse, og afviste dem helt. Men jeg gav dem ikke en chance. Jeg eksperimenterede ikke med dem. Jeg prøvede ikke at se, om de kunne passe ind i min nuværende stil. Hvis vi ønsker at blive bedre til stil og blive mere åbne, er vi nødt til at forstå, at gode ting ikke forsvinder, bare fordi vi bliver ældre. De forsvinder kun, hvis vi vælger at lade dem gå.

Konklusion

Jeg har indset, at mine Air Force 1’ere slet ikke er mærkelige. Faktisk er de vidunderligt alsidige, de er ikke for gamle og er nogle af de bedste investeringer, jeg nogensinde har foretaget. Når du begynder at style dit tøj, vil du opdage, at nogle af dine yndlingsstykker er dem, du bruger mest. Det er det tøj, som du har vænnet dig til, og som føles som en anden hud. Og det er de stykker, som du elsker. Det er de sko, som du ikke kan tåle at smide væk, selv om de er helt slidte. Det er de skjorter, som du har haft så mange gange, at du ikke kan se den oprindelige farve længere. Det er bukserne, der sidder så godt, at de næsten føles som en del af din krop. Det er det tøj, som du elsker.